Петко Димитров е новият лидер на младежкото БСП в София

Заместник председателят на районния съвет на БСП – Сердика беше избран за председател на Младежкото обединение в БСП – София. На провелата се на 17 юли конференция младите социалисти от София гласуваха доверие на Петко Димитров да ръководи организацията през следващите две години.

Специален гост беше председателят на ГС на БСП – София – Калоян Паргов, който в началото на заседанието направи своето обръщение към младежите. В точка първа от дневния ред, досегашният председател Ленко Петканин представи отчет на организацията за последните две години. Във втора точка младите социалисти изслушаха Петко Димитров, който ги запозна с неговата визия за следващите две години. Основен момент в програмата му е организационното укрепване предвид предстоящите избори през 2019 година. „Предстоят ни най – малко две предизборни кампании през тези две години. Време е да си дадем сметка, че ние сме млади лидери в най – старата, най – масовата и единствената истинска партия в България. Време е да стопим минималната разлика, която имаме с ГЕРБ с наши усилия. Време е да покажем на младите хора в България, че БСП и младите социалисти мислят за техния просперитет и по – добрия утрешен ден “ – завърши той.

След речта му се проведе и гласуването, на което стана ясно, че Петко ще бъде новият лидер на най-голямата младежка организация в БСП. Той е на 25 години и членува в партията от 6 години. Към момента е председател на младежите в столичния район „Сердика“ и заместник председател на Наицоналния съвет на Младежкото обединение.

Пожелаваме му успех и на добър час!